tisdag 12 februari 2008

Svenska helylle fans

Har precis kommit hem ifrån en händelserik hockeymatch på Cloetta center. Lhc-HV71 stod för underhållningen. Tycker väldigt illa om båda dessa lagen egentligen men jag måste erkänna att jag stod och små-höll på HV lite. Tror att det lite undermedvetet kan ha att göra med den fåniga hejarklacken Linköping har.

Det är ganska intressant det här med hejarklackar. I Lhc´s klack så finns det människor i åldern 15-65. Med andra ord vuxna människor. En del av dem har förmodligen familj och i vissa fall Till Och Med jobb. En helt vanlig Linköpingsbo alltså.....

Vi kan kalla honom Åke. Han är 60 år, frånskild, jobbar som Plopp tillverkare på Cloetta utanför Ljungsbro och dras med ett lite förhöjt blodtryck. Han gillar att gå på hockey nu när Linköping äntligen har fått ett elitserie lag. De pratar ofta om hockey när släkten träffas vid större helger och högtider. Alla gillar hockey mer eller mindre i släkten, Åke är den som gillar hockey mer.

Så här långt är allt ganska normalt. Det som blir väldigt fel i mina ögon är när denna Åke känner att han måste skrika och berätta vad han tycker för de andra 8 000 i Cloetta center.

Jag undrar hur han tänker när han känner sig tvungen att skrika "DOMARDJÄVEL" för att domaren visar ut Jonas Junland för hakning. Eller "VI HATAR MORA klapp klapp klapp klapp VI HATAR MORA" till de 4 stackars tillresta Morasupportrarna som efter slutsignalen har 50 mils enkel resa hem.

Tänk om domaren Christer Lärking skulle storma in på chokladfabriken i Ljungsbro. Högröd i ansiktet och skitförbannad skulle han springa fram till Åke och vråla att han är världens sämsta Plopptillverkare klapp klapp klapp klapp.....

Det finns många som är som Åke och jag tycker synd om deras familjer......

Inga kommentarer: