tisdag 19 februari 2008

Lyxliv

Hockeyspelaren Mats Sundin är proffs i Toronto, Kanada. I runda slängar så drar han in ca 50 miljoner per år.

På frågan om han anser att det här är ett lyxliv så svarar han: "Ingen lyx alls, om jag ska vara ärlig."
Han berättar i senaste nr´et av Café att "Vi flyger med privatjet och bor och äter fint, men det är bara för att vi ska orka spela och träna varje dag" Tränar gör han 1-3 timmar per dag.

Jag undrar om vi skulle få samma svar om vi slängde ut samma fråga med samma förutsättningar till t ex Barbro 53 år?!

Barbro jobbar som personlig assistent i Kisa åt en handikappad kille som heter Åke. Barbro tjänar 50 miljoner per år exkl bonusar (beroende på hur bra Åke är på att dricksa, det brukar bli ca 1-2 miljoner varje gång de har varit i Linköping)
Hon jobbar med Åke 1-3 timmar varje dag utom när de åker in till den stora staden Linköping, då kan arbetsdagen vara upp till 8 timmar. När de åker någonstans så åker de alltid limousine. Men det är bara för att Barbro ska vara extra utvilad när de kommer fram så att hon kan ta hand om Åke extra bra. Jobbet med Åke har Barbro bara mellan september och maj, övrig tid har hon betald semester.

Om en personlig assistent med de här förutsättningarna skulle få frågan om de tycker att det är ett lyxliv så är jag ganska övertygad om att svaret skulle bli, JA. OM svaret skulle bli någonting annat så är jag rädd för att den här personliga assistenten är djupt störd och i sin tur vara i behov att professionell hjälp!

Att Mats Sundin inte inser att han lever ett liv i lyx är för mig helt ofattbart!!!!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Mats kan, till skillnad från Barbro, tyvärr inte arbeta fram till 53 års ålder med den lönen.

Allt är relativt. Jämfört med dig kanske Mats lever lite lyxigare, men jämfört med Barbro har han det säkert lite kämpigt eftersom pengarna slutar ticka in snart.

Falken sa...

Men Barbro har studieskulder....