onsdag 18 februari 2009

Caféer

Det här med att ta en fika på stan har på senare år blivit lite lattjo.

För det första så är det knappt någon längre som beställer en slät kopp kaffe och ett bakverk. Istället så är det nån kryptisk smörja bestående av kaffe, grädde, socker, kanelsaffran, bakpulver och penisnektar. Bara genom att titta på ingredienserna så inser man att det har gått inflation i kaffekulturen.

För det andra så tar det inte längre 1 minut att beställa sina munsbitar med dryck. Det tar en helve...alldeles för lång tid. Det är helt omöjligt för vanliga kontorsråttor att gå ut fika på lunchen eftersom de får köa bort halva tiden.

För det tredje så kostar numera en sciencefiction-kaffe med munsbit sisådär 70 spänn. Nu är ju kanske jag en snål djävla idiot som tycker att det här är hutlöst dyrt, det är möjligt. Jag har dock full förståelse för att caféer på attraktiva adresser har höga omkostnader och således svårt att få det att gå runt vilket motiverar höga priser. Nu när det dessutom nästan alltid är fullsmockat med dårar på dessa tillhåll så är det inte så konstigt att priserna går i taket.

MEEN all heder till de Caféer som trotsar omvärlden. Jag besökte ett ställe idag där de inte hade något hokuspokus kaffe och där bakverken inte kostade som en lunchbuffé, fantastiskt! Hur de överlever har jag ingen aning om. Kanske säljer de polskor under disk eller så är de lottomiljonärer sedan långt tillbaka.

Jag skiter i vilket!!

2 kommentarer:

Anonym sa...

HAHAHA! Och vart var det här fiket?

Anonym sa...

Ljusets café
En frireligiös oas där man kan få vara sig själv, läsa en bok och betala 5 kronor för en slät kopp med oändliga "påtårar".